Prima întâlnire. Cea mai frumoasă, îngrijorătoare și dificilă parte din orice tip de relație.

În timp, am avut suficiente prime experiențe nereușite încât să consider că îmi permit să rezum în câțiva pași, “cum să (nu) sperii pe cineva de la prima întâlnire.”

Deci, haideți să începem:

 

1. Petrece ore întregi pregătindu-te

Alegând cele mai bune haine din garderobă și exersând modalități de a te prezenta, cât mai fascinante. Cine ar vrea să te vadă fiind natural, asta nu e atractiv.

2. Nu spune lucruri ce nu au factorul “wow”

Sau lucruri ce nu te fac să pari cea mai interesantă persoana din lume. Nimeni nu vrea să fie cu o persoană simplă, care are o viață obișnuită.

3. Nu spune niciodată lucrurile direct

Jocurile minții sunt cele mai atractive, să nu spui ceea ce gândești decât cu o doză mare de misteriozitate, nimeni nu ar vrea să fie cu o persoană cu suficientă maturitate încât să spună lucrurile așa cum sunt. E mult mai interesant să te învârți în jurul cozii.

4. Fă pe inabordabilul

Oamenii sunt mereu atrași de ceea ce nu pot avea. Cui ii pasă ca este o pierdere de timp? Cui îi pasă că e posibil sa nu se ajungă nicăieri pentru că unul dintre voi este prea ocupat să pară masculul afla sau femme fatale? Să pari mereu indisponibil îți conferă o aparență de persoană importantă,  care nu poate fi atinsă, iar asta va forma un câmp magnetic în jurul tău, care va atrage cealaltă persoană cu siguranță. (Doar să nu fiți poli opuși)

5. Nu întreba lucruri despre cealaltă persoană

Nu ați ieșit să vă cunoașteti. Ați ieșit să afle persoana respectivă cât de norocoasă ar fi să fie cu tine, sau să asculte câteva ore povești despre viața ta. Că nu avea rost să stau să vorbesc cu prietenii mei toate lucrurile astea, tot am ieșit la date și nu mai vorbit de mult despre mine, hai să îi spun toate lucrurile posibile, fără să mă intereseze de omul din fața mea, până la urmă, eu sunt mult mai important.

6. Nu spune lucruri personale despre tine

Cine ar vrea să afle lucrurile ce nu sunt “picture perfect”? Nimănui nu-i pasa de lucrurile mai putin bune care ți s-au întâmplat în ultima perioadă sau lucrurile ce te-au marcat/format. Cel cu care ai ieșit ar prefera oricând să știe cât de bine te-ai distrat în club cu prietenele weekendul trecut, cât de frumos a fost săptămâna trecută la ski sau ce achiziții de milioane ai facut.

7. Dacă ești fată, atunci când vine nota, niciodată să nu mergi pe metoda nemțească

Băiatul trebuie întotdeauna să plătească. Daca nu, îl vei face să se simtă mai puțin ‘mascul protectiv’ ce te poate susține (pe plan financiar la început, că asta contează). Nici măcar să nu te oferi să plătești, ca ulterior, dacă insistă, să zâmbești și să-i mulțumești frumos pentru galanță. El TREBUIE să fie mereu cel care achită nota, indiferent de statutul financiar pe care îl are.

*Tratați acest articol cu o doză de ironie.

Nu spun că dacă faci lucrurile menționate mai sus, este greșit. Unii oameni chiar sunt atrași de o parte din ele.
Spun doar că pentru mine, lucrurile respective nu au funcționat și nu vor funcționa.