Night rides in Netherlands 

Săptămâna trecută mi-am vizitat niște prieteni în Olanda, iar după cum se obișnuiește, urmează și o povestire.

Totul bine și frumos, am luat avionul de 6 dimineața din București, urmând ca în jurul orei 8 să aterizez în Eindhoven. Deși aveam explicații destul de detaliate despre cum trebuia să ajung în orașul în care urma să locuiesc pentru următoarele zile, am început prin a petrece o oră învârtidu-mă prin aeroport, încercând să-mi dau seama cum se ajunge la gara. După câteva indicații suplimentare din partea localnicilor extrem de prietenoși și 2 ore petrecute pe drum, ajung într-un final „acasă”, în Utrecht.

Pentru că stătusem trează toată seara precedentă, am continuat prin a încerca să dorm câteva ore, iar seara am ieșit să vizitez orașul. Micuț, plin de bicicliști (ca toată țara de altfel), cu arhitectură clasică și mai puține grade decât mă așteptam.

A 2a zi, conform programului, ne-am îndreptat spre Amsterdam, unde vremea nu a ținut cu noi. Când nu ploua, ningea, gradele nu aveau de gând să crească prea curând, așa că am schimbat putin planul inițial și am introdus la câteva ore, mici opriri de ceai sau cafea, pentru a ne putea reveni câtuși de puțin. Nu am reușit să vizităm tot ce ne propuseserăm, datorită unei micuțe vijelii și a dorinței de a ne simți din nou extremitățile. Orașul nu m-a fascinat, tipica arhitectură îmbibată cu clasicele canale, iar faimosul „Red District”, pe mine una m-a lăsat rece. Femei expuse ca și carnea în vitrina măcelăriei. Pot înțelege atracția turiștilor față de acest loc, dar mie una mi s-a părut degradant. 

A 3a zi am ajuns in Rotterdam, unde gara este considerată unul dintre cele mai importante puncte de atracție (conform TripAdvisor). Poate sunt eu ignorantă, dar primul gând a fost „dacă ăsta e principalul punct de atracție, nu vreau să le vad și pe celelalte”. Am continuat să vizităm orașul, unde arhitectura clasică este îmbibată cu cea modernă, iar mie una mi-a placut. Ce-i drept, câteva statui mai tarziu, deja începusem să-mi dau seama de ce gara era în top. Am traversat podul Erasmus, priveliștea fiind absolut superbă, iar vântul bătând suficient de tare pentru a mă face aproape să alerg, ca să vedem, surpriză, mai multe clădiri și o navă. Nu sunt genul de turist căruia îi place să viziteze după un plan prestabilit, însă prietenul alături de care am vizitat, este. Deși negociaserăm un număr de obiective per oraș, la a 5a clădire care nu părea că se deosebește prin nimic, am lăsat baltă planul. Cumva fiecare zi s-a terminat prin a ne da seama că vremea olandeză nu ne priește și eram nerăbdători să ajungem acasă. 

Ziua următoare trebuia să fiu în aeroport la 7, pentru a putea prinde avionul de 9. Pentru a ajunge acolo, ca și la sosire, trebuia să iau un tren și un autobuz. Gazdele mele aveau impresia că mijloacele de transport în comun sunt non-stop, așa că am planificat ora de trezire astfel încât să am timp să parcurg drumul de 2 ore și am adaugat potențialele întârzieri. 

Ne-am trezit undeva în jurul orei 4, am mers în gară ca să descoperim că primul tren era la 7:45, în condițiile în care eu la 7 trebuia să fiu în aeroport. 

Ne-am așezat frumos pe o bancă în gară și am încercat să găsim soluții. Singura variantă pentru a ajunge la timp era să luăm un taxi (180 de euro au estimat cei de la compania la care am sunat), sau un uber (100-130 euro). Din 2 rele îl alegi pe cel mai mic, corect? 

Așa că am dat frumos comandă pe aplicație, ne-a ridicat un Mercedes elegant și am pornit spre aeroport, de unde m-am lipsit de 111 euro. (Măcar nu au fost 130 sau 180, corect?) 

Dupa ce m-am vazut ajunsă la timp, am început să râdem de „aventura” abia întâmplată. Dar nu prea mult, ca „rana” era recentă.

Și înapoi în București.

Nu termin de obicei postările de traveling cu o morală și tot nu voi planifica lucruri în detaliu dinainte. Dar un sfat de la cineva care trece a 2a oară prin experiențe scumpe legate de transport( da, a2a, dacă știți postările din vară, remember Milano. Și nu, se pare că „nu m-am învățat minte”-cum îi place mamei să spună). 

Informați-vă atunci când aveți zborul la ore matinale, mai ales când nu sunteți aproape de locația aeroportului. Sau dacă nu, să fiți mereu pregătiți să găsiți un plan de rezervă, deși mai mult ca sigur o să vă coste ceva. La propriu.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *