Cum să (nu) sperii pe cineva la prima întâlnire

Prima întâlnire. Cea mai frumoasă, îngrijorătoare și dificilă parte din orice tip de relație.
În timp, am avut suficiente prime experiențe nereușite încât să consider că îmi permit să rezum în câțiva pași, „cum să (nu) sperii pe cineva de la prima întâlnire”:

 

1. Petrece ore întregi pregătindu-te, alegând cele mai bune haine din garderobă și exersând modalități de a te prezenta, cât mai fascinante.

Cine ar vrea să te vadă fiind natural, asta nu e atractiv.

2. Nu spune lucruri ce nu au factorul „wow” sau ce nu te fac să pari cea mai interesantă persoana din lume.

Nimeni nu vrea să fie cu o persoană simplă, care are o viață obișnuită.

3. Nu spune niciodată lucrurile direct.

Jocurile minții sunt cele mai atractive, să nu spui ceea ce gândești decât cu o doză mare de misteriozitate. Nimeni nu ar vrea să fie cu o persoană cu suficientă maturitate încât să spună lucrurile așa cum sunt. E mult mai interesant să te învârți în jurul cozii.

4. Fă pe inabordabilul!

Oamenii sunt mereu atrași de ceea ce nu pot avea. Cui îi pasă că este o pierdere de timp? Cui îi pasă că e posibil să nu se ajungă nicăieri pentru că unul dintre voi este prea ocupat să pară „masculul afla” sau „femme fatale”? Să pari mereu indisponibil îți conferă o aparentă de importanță, de persoană ce nu poate fi atinsă, iar asta va forma un camp magnetic în jurul tău, care va atrage cealaltă persoană cu siguranță. (Doar să nu fiti poli opuși.)

5. Nu întreba lucruri despre cealaltă persoană.

Nu ați ieșit să vă cunoașteti. Ați ieșit să afle persoana respectivă cât de norocoasă ar fi să fie cu tine, sau să asculte câteva ore povesti despre viața ta. Că nu avea rost să stau să vorbesc cu prietenii mei toate lucrurile astea, tot am ieșit la date și nu mai vorbisem de mult despre mine, hai să îi spun toate lucrurile ce nu aduc niciun plus de valoare, fără să mă intereseze de omul din fața mea, pană la urmă, eu sunt mult mai important.

6. Nu spune lucruri personale despre tine.

Cine ar vrea să afle lucrurile ce nu sunt „picture perfect”? Nimănui nu-i pasă de lucrurile mai putin bune ce ți s-au întâmplat în ultima perioadă sau lucrurile ce te-au marcat/format. Cel cu care ai ieșit ar prefera oricând să știe cat de bine te-ai distrat în club cu prietenele weekendul trecut, cât de frumos a fost săptamana trecută la ski, sau ce achiziții de milioane ai făcut.

7. Dacă esti fată, atunci cand vine nota, niciodată să nu mergi pe metoda nemțească.

Băiatul trebuie întotdeauna să plătească. Dacă nu, îl vei face să se simtă mai puțin ‘mascul protectiv’ ce te poate susține (pe plan financiar la început, că asta contează). Nici măcar să nu te oferi să plătești, ca ulterior, dacă insistă, să zâmbești și să-i mulțumești frumos pentru galanță. El TREBUIE să fie mereu cel ce achită nota, indiferent de statutul financiar pe care îl are.

 

*Tratați acest articol cu o doză de ironie.*

 

Nu spun că dacă faci lucrurile menționate mai sus, este greșit. Unii oameni chiar sunt atrași de o parte din ele.
Spun doar că pentru mine, lucrurile respective nu au funcționat și nu vor funcționa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *