Depresie 101

Nu este un topic pe care îl abordez ușor, cel putin nu în online, pentru că este ceva foarte personal pentru mine. Pentru că oamenii judecă, unii nu înțeleg și din păcate, este încă un subiect considerat „tabu”, cel putin la noi.Ziua mea a început bine. Mi-am setat obiectivele pentru astăzi și mi-am pus în ordine lucrurile pe care le aveam de făcut.

Am continuat prin a-mi face un ceai, când am simțit starea mea de spirit schimbându-se și singurul lucru pe care am putut să mi-l spun a fost „Nu, nu azi!”.

De ce am avut această reacție? 

Pentru că știam ce era. Știam ce se întâmpla cu mine și cum urmau lucrurile să decurgă.

Puteam să dau vina ușor pe faptul că am răcit recent, sau că am avut o perioadă destul de agitată și extenuantă.

Însă nu era asta…

Sunt depresivă. Și nu, nu e ceea ce crede majoritatea.

Nu e doar un lucru fictiv, în mintea mea. Este mintea mea. Este un dezechilibru al chimicalelor din creier, combinat cu evenimente mai putin fericite din timpul anilor. Nu, nu este doar ceva apărut din lipsa ocupației sau a activităților de orice fel. Nu sunt un pericol pentru mine și în niciun caz pentru cei din jurul meu. Dar sunt depresivă.

Depresia nu este doar o zi proastă, sau o tristețe temporară cauzată de lucruri ce nu au mers cum speram. Pot să fie luni, sau chiar ani în care nu avem nici cea mai mică dorință de a face lucruri, sau de a iesi din casă. Sunt zilele când toate lucrurile ce te făceau fericit, nu mai au niciun efect. Sunt și zile bune, dar majoritatea merg prost.

Este o boală și poate fi tratată. 

Iar în ciuda aparențelor pe care încercăm să le afișăm, nu ești singurul care trecere prin asta.

Ai curajul să vorbești! 😊


 

Dacă vă interesează acest subiect, vă las atașat un filmuleț pentru a întelege mai bine:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *