Cum să „treci peste”

În caz că vă întrebați, nu, nu este vorba despre un „cum să treci peste relația terminată/cum să treci peste ex-ul”. Not my style.

Vom vorbi puțin despre cum toți le știm pe toate, atunci când cineva are o problemă. ( și eu sunt vinovată de asta, recunosc)

Dacă ar fi să menționăm sfaturi/încurajări pe care oamenii le dau, aș putea să vă scriu până v-ați plictisi, în schimb, o să rezum câteva:

1. „O să fie bine!” 

Favoritul meu, de altfel. Am spus replica asta cam în fiecare zi în ultimul an.

E acea încurajare pe care o oferi când efectiv nu găsește nicio soluție la problema respectivă, sau pur și simplu nu poți înțelege.

Ideea e că… Eu știu că o să fie bine, tu știi asta, toți știm asta. Nu e nevoie să o auzim iar și iar.

2. „Găsește-ți o ocupație, ai prea mult timp liber.”

Oh, da. Dacă cel dinainte era favoritul meu, acesta ia locul întâi la ce mă scoate din sărite cel mai repede. Uite care e faza… Fie că stau singur într-o cameră, fie că îmi ocup timpul cu mii de activități, starea mea tot există. Și chiar dacă sunt distrageri temporare, tot ajung acasă, unde toate stările pe care am încercat să le ignor, revin.

Nu cred câ există o rețetă ideală pentru a depăși anumite stări sau anumite perioade, nu cred că poate să vină cineva și să-ți ofere sfatul ideal… Cred în cele mai simple lucruri…

 Că trebuie să înfrunți problemele și că timpul le rezolvă pe toate. 

Dar avem momente în care orice sfat, orice fărâmă de atenție și orice lucru mărunt contează.
Nu e ușor să faci față anumitor stări, nu e ușor să ceri ajutor și cu siguranță nu e ușor să treci peste perioadele proaste.

Nu trebuie să te aștepți ca cineva să vină cu o baghetă magică și totul să dispară.

E despre tine, cu tine și pentru tine tot ceea ce faci.
Disclaimer: mulți oameni chiar sunt bine intenționați și încercă să ajute, hands down. Nimic din ce e mai sus nu are rol ofesator și apreciez fiecare om căruia îi pasă. And you should do the same… Just sayin’.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *