Nu-mi pasă cum arăți

Ți s-a întâmplat vreodată să te uiți în oglindă și să-ți analizezi și reanalizezi fiecare părticică a corpului și a feței?

Și ti s-a întâmplat vreodată să îți găsești toate defectele posibile? Sunt prea gras, prea slab, am ochii prea depărtați, ba prea apropiați, nasul prea mare, buzele prea mici și lista poate continua.

Nu-ți face griji, toți suntem vinovați de asta.

Dintotdeauna, societatea a avut anumite „idealuri ale frumuseții” ce se schimba în mod constant, iar noi, ca parte a societății, încercăm să ne ghidăm după ele, să fim cât mai aproape de acea „perfecțiune” fictivă și efemeră.

Câteodată devenim atât de orbi, încât începem să credem că ceilalți nu ne pot accepta/plăcea/iubi, decât dacă suntem cel putin „aproape în standarde”.

Sunt sigură că toți cunoaștem cel putin o persoană care a obținut o parte din aspectul său, din mâna domnului doctor, sau persoane care dezvoltă diverse boli de nutriție doar pentru că nu sunt mulțumite cu ce le arată cântarul.

No shame dacă te încadrezi în vreuna din aceste categorii, mulți am trecut pe acolo, fie că este evident, fie că nu.

Eu am o „problemă”.

Bineînțeles că sunt subiectivă, dar în opinia mea, oamenii la care țin, sunt perfecți (când vine vorba de aspect) și nimic nu mă poate scoate din sărite mai ușor decât să îi aud spunând „Sunt gras, sunt urât… Nu mă mai suport… ” (și alte lucruri negative).

De ce sunt perfecți? Nu vă imaginați că toate persoanele din jurul meu sunt actori de Hollywood sau îngeri VS. Sunt oameni normali, diferiți, cu defectele și calitățile lor.

Sunt oameni frumoși, nu pentru modul cum arată, ci pentru ceea ce au în minte și în suflet.

Fii sănătos, activ, fă lucruri care îți plac și trăiește clipe frumoase cu oamenii care contează. Nu te mai focusa atât pe ceea ce vezi în oglindă.

Dacă vrei să fii admirat pe stradă și în poze, go ahead, încearcă să arăți ca persoanele pe care le vezi pe micul ecran. Dar crede-mă, e mult mai fain să fii admirat pentru modul în care gândești sau lucrurile pe care le faci pentru cei din jur.
La finalul zilei, oricum, frumusețea e trecătoare și toți știm asta. 

Deci pot spune sincer…

Chiar nu-mi pasă cum arați. Și dacă cineva nu te acceptă doar din cauza aspectului, ție ar trebui să nu-ți pese de persoanele respective… Just sayin’….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *