21 Lessons I’ve Learned in 21 Years

21 Things I Learned in 21 Years.pngDacă ați ajuns aici de pe platformele mele de Social Media, este o foarte mare probabilitate să știți că săptămâna trecută a fost ziua în care am împlinit 21 de ani.Unul dintre trendurile din online care mi-a plăcut și nu mi s-a părut atât de…infantil, a fost „X lecții/lucruri pe care le-am învățat în X ani” (destul de demodat la momentul actual, ce-i drept).Dar totuși, voi împărtăși cu voi

21 de lecții pe care le-am învățat în 21 de ani.

(Too young? I know. Dar dacă stați cu ochii pe blog, postarea de la 70 de ani o să fie mai înțeleaptă, probabil. 😀 )

 1. Dacă ceva te face să te simți bine, merită. De la perechea de pantofi mult prea scumpă, la mult prea multe ore petrecute cu prietenii tăi.
 2. Încearcă lucruri noi cât mai des. Nu știi când ai putea să-ți descoperi o nouă pasiune.
 3. Nu planifica totul. Cele mai frumoase amintiri au venit din momentele „hai să facem ceva spontan”.
 4. Nu-ți fie frică să fii tu. Oricât de „diferit/ciudat/imprefect” te consideri, întotdeauna vei găsi oameni care să te aprecieze pentru cine ești.
 5. Investește banii mai mult în experiențe, decât în lucruri materiale. O călătorie într-o altă țară te va ajuta mai mult să te dezvolți decât ultimul IPhone apărut pe piață.
 6. Cu cât vârsta ta va crește, cu atât vei simți că știi mai puține lucruri.Când ești copil, crezi că deții răspunsurile la toate întrebările, dar pe măsură ce crești, înveți că sunt multe lucruri pe care nu le-ai luat în considerare și sunt multe întrebări la care nu poți găsi un răspuns.
 7. Persoanele din jurul tău sunt o reflexie a ta. „Spune-mi cu cine stai ca să-ți spun cine ești”. Dacă nu ești convins, data viitoare când petreci timp cu prietenii tăi, încearcă să te gândești la toate lucrurile pe care le aveți în comun.
 8. Acceptă scuzele pe care nu le-ai primit. Nu ține de lucrurile ce nu au mers bine sau de cuvintele aruncate aiurea. Încearcă să înțelegi motivele și să treci peste. Îți faci ție un bine.
 9. E ok să nu știi ce vrei să faci pe viitor.  Ghici ce? Nu e nimic în neregulă în a nu știi cum vrei să-ți petreci restul vieții, asta e perioada în care trebuie să ne descoperim. Și ai fi surpris să afli că nu ești singurul în situația asta.
 10. Nu trebuie să ai încredere în prea multe persoane. Call it trust issues, dar majoritatea oamenilor sunt concentrați doar spre a obține lucruri benefice pentru ei. E bine să ai încredere în câțiva oameni pe care să-i ții aproape.
 11. Totul are un preț. (Se leagă puțin de punctul anterior) Și nu vorbesc doar de lucrurile materiale aici. Pentru „suma” potrivită oamenii sunt gata să-și încalce principiile și valorile. Toți avem un preț. Doar ai grijă ca al tău să nu fie unul de „1$ store”. 🙂
 12. Toți oamenii au un motiv. E foarte ușor să judeci și să-ți dai cu părerea. Mulți suntem experți în asta. Dar ceea ce majoritatea nu înțelege, este că fiecare om are un trecut și lucruri ce l-au format într-un anume fel, ce se reflectă în modul lor de a fi. Deci cel mai indicat este să înțelegem de ce o persoană acționează sau gândește într-un anume fel, decât să dăm cu presupusul.
 13. Totul e temporar.  De la relațiile ce au #loveofmylife #forever, la zilele/lunile proaste, nimic nu o să dureze etern. Deci de ce să ne batem prea mult capul cu ele?
 14. Ai încredere în instinctele tale. Pot să spun că este una din lecțiile mele preferate? Știți momentele acelea când ceva pare în neregulă, sau aveți sentimentul că lucrurile vor ajunge într-un anume punct? Ei bine, de cele mai multe ori chiar asta se întâmplă.
 15. Nu-ți fie frică să îți susții punctul de vedere. Asta este una din lecțiile pe care le-am învățat mai târziu decât mi-aș fi dorit. Dacă tu crezi în ceva, susține lucrul respectiv până la capăt, indiferent dacă lumea o să fie de acord cu el sau nu.
 16. Totul se întâmplă cu un motiv. Deși pare că lucrurile decurg într-un anume fel doar pentru că „universul” are ceva împotriva ta, de cele mai multe ori vei realiza că lucrurile au avut un scop.
 17. Modul în care te simți e întotdeauna valid. Indiferent de ce spun oamenii din jur, e ok să te simți într-un anume fel și să-ți iei tot timpul necesar pentru a putea să-ți revi.
 18. Spune ceea ce simți. De la un „te iubesc” adresat părinților sau prietenilor, la a spune oamenilor în față atunci când ceva te deranjează.
 19. Poți să-ți schimbi viața în orice moment. Știi cum suntem nemultumiți de anumite lucruri? Poate greutatea noastră, cultura generală sau locul în care ne aflăm? Surprinzător, toate astea țin de noi, iar dacă ne dorim suficient de mult și „ne punem pe treabă”, putem schimba lucrurile ce ne nemultumesc.
 20. Găsește ceva în care să crezi. Nu zic că trebuie să fie neaparăt o divinitate, poate să fie și un scop al tău. Toți trebuie să avem ceva în care credem și ceva să ne motiveze în fiecare zi.

And last but not least…

 21. Niciodată nu spune tot ceea ce știi. Mereu trebuie să ai un as în mânecă, corect?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *